Jag har valt att jobba med fåglar som har problem med fjäderplockning, och i synnerhet då grå jakos och tagit hand om en hel del omplaceringar. Jag vill lära mej mer om hur man kan hjälpa dessa fåglar och få studera och jobba med några olika fall och förhoppningsvis kunna göra livet lättare för dem.

Jag hjälper nu för tiden mest till som förmedlare eftersom jag har rätt fullt och tiden ska räcka till alla men tveka inte att höra av er om ni har en goja som behöver ett hem så skall jag göra mitt bästa för att lösa detta på bästa sätt.  Jag har ett stort nätverk med seriösa fågelmänniskor runt om i landet som kan hjälpa till och även transporthjälp brukar kunna lösas!

Pga. olika anledningar kan man behöva omplacera sin goja...problem den har, hemsituation, cites a utan papper (ett stort "problem" då man inte får annonsera),  ja det finns många olika anledningar.

En omplaceringsfågel är oftast gratis eller säljs för en mindre summa (ca 2000-4000 kr är vanligt för en mellanstor goja t.ex. om de är problemfria har uppfödarbevis , Cites A utan papper måste dock skänkas). Många har lite "i bagaget" och detta medför att det ofta är mycket merarbete med dem, kanske blir det dyra veterinärkostnader... man lägger enormt med tid samt att det skall finnas godkänd storlek på bur osv. Så man ska tänka sej för både en och två gånger innan man tar sej an en omplacering. Sen finns det naturligtvis helt friska, okomplicerade gojor som också kan behöva omplaceras.

Vill du ta emot en omplacering måste du tänka på: hur mkt tid har du, kan du skaffa en artfrände, har du laglig bur, hur mkt kunskap finns, har du någon som kan passa den om du behöver åka bort osv. Dessa gojor skall helst INTE vandra vidare eller säljas så du bör ha tänkt över det noga! Du kan skicka info i ett mail till mej och jag sparar era kontaktuppgifter och vad ni är intresserad av och hör av mej om något lämpligt dyker upp.

rytterling@live.se 

Man kan även kontakta Svensk Tamfågelföring som tillsammans med Svensk Fågelhobby kan ha omplaceringar HÄR SAMT ETT FLERTAL GRUPPER PÅ FACEBOOK.

Wall of fame! Här är några av de lyckliga gojor som fått nya hem.

Alwa och Rockey har nu flyttat till Anita O och får voljär med både inomhus-och utomhusmöjligheter.

Spader, bor numer hos Anita O och har en tjej

13 stycken nanday-parakiter har nu fått nytt hem hos Stefan på Stjärnås Djur o Fjäder

 

Goofy

     

      Hector

 

 

  

h


Copyright. Fråga innan om ni vill använda bild eller text. För kontakt maila rytterling@live.se